Menu Sluiten

Nieuwe expositie: 150 jaar schepen van papier door de Nieuwe Waterweg

Vanaf 11 juni tot 16 juli  is er in het KUZ-huis een expositie van modelschepen  van papier, van schepen die over de Nieuwe Waterweg hebben gevaren of nu nog varen.
 
Een bijzondere  tentoonstelling van fragiele gevouwen schepen die nog nooit uit het huis van Evert Medendorp zijn gevaren.

Evert Medendorp  is opgegroeid in een zeevarende familie. Zijn vader zat in de kustvaart en voer langs de kust van Engeland en Scandinavië. Evert vouwde al als kind papieren modelschepen bij zijn opa in de werkplaats. Het eerste woordje dat kleine Evert sprak was het woord ‘boot’. Elk jaar mocht hij een modelbootje uitzoeken van uitgeverij Veritas, te koop bij het warenhuis V&D voor 50 cent.

Tijdens de hogere school is Evert begonnen met modelbouw in plastic, maar dat was van korte duur. Papier heeft zijn voorkeur; oude medicijndoosjes tovert hij om zodat ze onherkenbaar in een schip verwerkt zijn.
Op zijn verlanglijst staat nog het grootste cruiseschip van de wereld van de jaren ’80, de ‘Norway’ te vouwen. Evert heeft toendertijd, in 1984, met zijn ouders  op de ‘Norway’ gevaren en hij mocht tijdens die reis in de machinekamer van het schip.

Evert is een kenner op het gebied van schepen en kan er alle informatie en verhalen over vertellen.
Hij zal ook op bepaalde tijden in het KUZ-huis aanwezig zijn, waar hij dan zijn nieuwste modelschip bouwt.   

Dus komt dat zien!

Buiten de boten zal er een geborduurd wandkleed te zien zijn met een afbeelding van de Nieuwe Waterweg van Netty Duyvensteijn en een gedicht van Aad Zuijderwijk. 

Stichting KUnSTPLAATS opent haar Kunstroute door het dorp. Zie voor meer informatie over de Kunstroute stichting kunstplaats.nl.

Opening:
zaterdag 11 juni 14.30 uur.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag van 12-16.00 uur
& op afspraak.