Menu Sluiten

‘Kunstwandelen’ in Hoek van Holland!

‘Kunstwandelen, dat is een leuk idee’, vinden de organisatoren van Stichting KUnsTPLAATS, het KUZhuis en Hoekse cultuurscout Annet Schipper.
‘De tweejaarlijkse kunstroute van KUnSTPLAATS en de jaarlijkse bewonersexpositie in het KUZhuis gaan helaas niet door. Samen bedachten we KUnST KUZ. Hoe leuk is het om straks door creatief Hoek van Holland te wandelen of te fietsen? De trotse makers zien al die voorbijgangers naar hun kunst kijken terwijl wandelaars en fietsers genieten van een andere kant van Hoek van Holland’, vertelt Annet trots.

‘Op 16 mei start de route die tot 16 juni te bewonderen blijft. Hoek van Holland heeft voldoende kunstenaars en fotografen en heel veel creatieve bewoners. Als we die samenbrengen, kunnen geïnteresseerden van onze Hoekse creativiteit genieten’. 

‘We vragen enthousiaste Hoekse bewoners om een kunstwerk voor het raam van de woonkamer, het portiek of in de tuin te plaatsen. Dat kan een schilderij, beeld, foto, collage of een ander object zijn. Wie bijvoorbeeld in een flat of boven een winkel woont, kan gerust met meerdere bewoners op de benedenetage exposeren’, licht Ed van Berkel toe. 

Vorige week verscheen de eerste bekendmaking in de Hoekse Krant. De aanmeldingen druppelen binnen, maar ‘we hebben veel meer deelnemers nodig’ benadrukt KUZzer Helma Vlemmings. ‘Dus lever maar veel bij ons in. Dat vinden we geweldig! Volgende week leest u meer over de route van KUnST KUZ’.

Ook meedoen?

Stuur een digitale foto van uw kunstwerk en de plaats waar u exposeert naar  kunstkuz@gmail.com
Het liefst voor 7 mei a.s., maar ook latere inzendingen zijn welkom. De route mag gerust groeien.

KUnSTPLAATS en KUZhuis stellen de volledige route samen, goed verspreid door de Hoek.
Iedereen die definitief meedoet ontvangt bericht. Deelnemers zijn herkenbaar aan een roze foliesticker bij het kunstwerk. Die is ontworpen door kunstenaar en KUZzer Sicco Faase (en na de route makkelijk te verwijderen).

Deze sticker kunt u vrijdag 8 en zaterdag 9 mei tussen 1200 en 1600 uur ophalen in het KUZhuis, Rietdijkstraat 5. (kunt u echt de deur niet uit, stuur ons dan een bericht op kunstkuz@gmail.com

KUnST KUZ wordt op 16 mei om 1400 uur geopend. Op het Brinkplein. 

Tussen 1200 en 1345 uur kunt u een geprinte routekaart ophalen in het KUZhuis aan de Rietdijkstraat 5. Daar staan latere aanmeldingen ook in opgenomen.
We zorgen dat het ophalen veilig en verstandig gebeurt.
Tot volgende week!


Het KUZhuis gaat dit jaar ook naar buiten om samenwerking met anderen op te zoeken. KUnST KUZ is daar een prachtig voorbeeld van.
Het is een combinatie van de tweejaarlijkse kunstroute van de Stichting Kunstplaats en de jaarlijkse bewonersexpositie in het KUZhuis.
Het logo voor KUnSTKUZ is ontworpen door KUZzer en kunstenaar Sicco Faase.