Menu Sluiten

QUILTS & MANDALA’S van Nel Boers in het KUZhuis

In het Kuzhuis kunnen bezoekers vanaf 2 februari t/m 30 maart genieten van de bijzondere quilts en mandala’s van Nel Boers.

Tijdens de opening op zaterdag 3 februari om 15.00 uur kan zij de bezoeker er van alles over vertellen.

Als ik het zonnige textielatelier van Nel in ’s-Gravenzande binnenstap zou ik zomaar Doornroosje en Sneeuwwitje in één willen zijn.  Zonder de negatieve kanten ervan natuurlijk, maar om me over te kunnen geven aan een winterslaap onder een vracht mooi bewerkte quilts en mandala’s.

Nel houdt zich sinds 1991 bezig met het maken van quilts. Wat begon als een hobby werd een goedlopend textielatelier.
Een quilt bestaat volgens Nel uit 3 lagen: een bovenkant, een tussenvulling en een onderkant, die door middel van quilten (een bijzondere vorm van doorrijgen) aan elkaar verbonden zijn.

In 2006 startte Nel een 4-jarige opleiding Creatieve Communicatie bij Lisa Borstlap in Zutphen. Vanaf die tijd begon zij ook les te geven in het tekenen van mandala’s op papier, die verder worden uitgewerkt in kleurpotlood. Het woord mandala komt uit het Sanskriet en de letterlijke betekenis is ‘magische cirkel’ De cirkel bestaat uit 3 onderdelen: de stip, de cirkelrand en de binnenruimte.

Tijdens de expositie zal Nel verschillende workshops geven zoals het tekenen van een mandala op papier en het maken van een mini-quilt.

Openingtijden expositie

dinsdag t/m vrijdag van 12.00 – 17.00 uur
zaterdag van 12.00 – 16.00 uur.