Menu Sluiten

Karin van Paassen over China & haar halssieraden

De lezing van Karin van Paassen over haar ervaringen in China vervalt op 14 juni en wordt verplaats naar een later tijdstip dat nog bekend wordt gemaakt.

Ze komt al 10 jaar in China om in het land rond te reizen en ook om te werken. Sinds enkele jaren maakt Karin porseleinen sieraden in Jingdezhen, dè porseleinstad in China, in samenwerking met lokale ambachtslieden. In deze dynamische werkomgeving wordt al meer dan 1700 jaar porselein gemaakt, door bedrijven, Chinese en internationale hedendaagse ontwerpers en kunstenaars.

De collectie unieke halssieraden bestaat uit zwart porseleinen bedels en oude bedels en kralen uit diverse culturen. Karin wordt sterk beïnvloed door de rijke vormentaal in sieraden en objecten in de Chinese cultuur, maar ook in de omringende Aziatische landen. Ze gebruikt patronen en vormen van bijvoorbeeld wervels en botten en verwerkt antieke kralen, vulkaansteen, paardenhaar en andere bijzondere natuurlijke materialen en kralen. In 2018 en vorige maand werden haar sieraden in China geëxposeerd. Ze laat in het KUZ huis ook een deel van haar sieraden zien.

Karin is al ruim 30 jaar curator en organiseerde tientallen tentoonstellingen, lezingen, beurzen, shows, kunstroutes, etc. voor culturele instellingen in binnen-en buitenland. Ze ontwikkelt concepten en voert projecten uit op het gebied van design, mode, maar ook multidisciplinaire projecten hebben haar belangstelling. www.karinvanpaassen.com

WANNEER: nog niet bekend
WAAR: KUZhuis, Rietdijkstraat 5, Hoek van Holland
AANMELDEN: Graag reserveren via info@kuzhuis.nl
ENTREE: 3,50 pp